A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:



Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 2474 látogató és 41 gyertyagyújtó van itt,
akik 75 személyért átlagosan 66 gyertyát gyújtanak percenként.




Visszajelzés


Az oldal ajánlása

Dióssi Géza OP (Kornél atya) oldala
Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (0 db)


gyertya


Született: 1942. 05. 15. Kolozsvár

Elhunyt: 2017. 02. 10. Sopron

Dióssi Géza 1942. május 15-én született Kolozsvárott, egy négygyermekes család első gyermekeként. 1944-ben a háborús helyzet miatt a család Magyarországra költözött, először Mátranovákra, majd Budapestre. A piarista gimnáziumban tanult Budapesten, majd érettségi után Esztergomban és az egri szemináriumban folytatta tanulmányait. 1966. június 19-én szentelte pappá Egerben Brezanóczy Pál érsek.


A domonkosokkal már gyerekkorától fogva tartotta a kapcsolatot, a szerzetesrendek 1950-es feloszlatása miatt 1964. július 5-én Sopronban egy lakásban tett örökfogadalmat Csertő János György OP atya kezébe. Rendi névként a Kornél nevet kapta.


Mint egyházmegyés pap először Salgótarjánban szolgált, majd plébános lett Zabarban, Karancslapujtőn, Putnokon. 1989-ben négy paptársával együtt elsőként mentek Kárpátaljára, ő maga már hivatalosan is domonkos szerzetesként. Kornél atya hat évet töltött Munkácson, ahol minden papi feladatot elvállalt és teljesített.


1995-ben visszatért Magyarországra. 2000-ig a domonkosok által alapított Szent László-plébánián szolgált Debrecenben, majd 2005-ig a budapesti Rózsafüzér Királynéja templom plébánosa volt. Ekkor betegsége miatt nyugállományba vonult, és a domonkosok soproni rendházába költözött. A sokak számára ma is példaképet jelentő atya 2017. február 10-én költözött át a mennyei hazába.
Első gyertya meggyújtva: 2022. 05. 30.
Gyújtotta: Dr. Vincze Tamás
Dr. Vincze Tamás
Dr. Vincze Tamás

0 gyertya ég az eddig gyújtott 25 közül.
 
Az oldal szerkesztése Az oldal szerkesztése
 
üzenet Üzenet küldése az oldal létrehozójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (0 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképen



Megosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide